19 Oca 2013

Beastly / Böyle bir aşkı hayal edebiliyor musunuz?


Bak işte bu filmi de ayrı bir severim! Acayip güzel bir filmdir fazla tanınmasa da bence daha fazla öne çıkmalıydı.Her neyse en azından benim yazımdan sonra biraz daha izleyen bulur kendine.Aslında uzun zamandır yazmak istiyordum sonunda buda oldu ya şükür.

Konumuz kendini beğenmiş yakışıklı, havalı, popi Kyle'ın bir cadıyla girdiği münakaşa sonucu Sevimsiz (tipsiz) bir erkeğe dönüşmesiyle başlıyor.Cadımızı bilumum aşağılayıp herkesin önünde küçük düşürdüğü ve içi tamamen pis bir insan olduğu için cadımız bunu yapıyor tabi ki.Gerekli nedenleri var.Bence iyi de yapıyor.Sonuçta bu olanlar ona çok büyük bir ders verdi.Hee unutmadan laneti kaldırmak için 1 yılı var.Eğer kendisini kalpten -o haliyle- seven birini (Seni seviyorum demesi lazım) bulamazsa sonsuza kadar öyle çirkin kalacak.Sözün kısası filmimiz modern bir güzel ve çirkin uyarlaması.


Kyle acaba üzerindeki bu Sevimsiz laneti yenebilecek ve onu bu haliyle bile seven bir kız bulabilecek mi?

Öncelikle bir isme değinmek istiyorum.Mary Kate Olsen! Nasıl yakışmış cadı olmak ona.O cici bici kız havalarından kurtulmuş siyah göz makyajı gene simsiyah kıyafetleri ile resmen gözlerimi kocaman açmama neden oldu.

Çok yakışmış abicim! Çok havalı olmuş abicim! Keşke onu hep böyle rollerde görebilsek.Resmen beni şuan manyak blogger yaptı :D Mary Kate'den sonra esas oğlanımıza da değineyim.
Alex Pettyfer...
Ah sarışın yakışıklım benim.Şöyle smile'da koyamıyoruz ki ayılma bayılma smile'ları koyayım sizde daha iyi anlayın ne hissettiğimi.Yakışıklı oğlan azizim.
Çok tatlı gülüyor bir kere.O çirkin suratla bile güldüğünde yakışıklı olabiliyor sizde bunu fark edeceksiniz eminim.Eğer başka filmlerde de izlemek isterseniz kendisini biyografisine bakıp izleyebilirsiniz..Ee hadi canım tek tek isimlerini mi yazayım şimdi yoruldum zateeen.
Özellikle makyajlar kimin elinden çıktıysa çok beğendim.Oğlanı bambaşka bir insan yapmış çıkarmışlar.Dur bir resmini koyayım şöyle herşeyi tam belli olan.

Kaşlarında da arapça bir dua yazıyor ama çözemedim -_-

İçim gitti yeminle.O kesikleri her gördüğümde tüylerim diken diken oluyor.Ay allah korusun vallahi.Ehem neyse şimdi başlıyıcam bildiğim duaları okumaya o yüzden filmimize dönüyorum.Efendim çocuğumuzun elindeki ağaç dövmesi çok hoştu bir kere onu söyleyeyim.Çok orjinal bir fikir olmuş açıkcası ve yılbaşında cadı kızımızın dövmeye yılbaşı süsü eklemesi falan oldukça matraktı.

Kör abimizde çok şeker bir adamdı ve ondan alınabilecek çok ders olduğunu düşünüyorum.Hele burda söylediği söz oldukça iyiydi.

Ve bakıcı teyzemizde çok şekerdi.Açıkcası oğlanın o kendini beğenmişliklerini gülümseyerek karşılaması çok hoştu.Babası defolup gitsede o en azından oğlanın yanında kaldı.Tamam işi gereği ama açıkcası ben olsam ona katlanamazdım.Hele çirkinken hiç katlanamazdım.Neyse sonuçta kadın orda hep yapıcı roldeydi ve bu yönünü sevdim.Bir tek kızın babasını sevemedim.Sürekli başına bela açıp kızı sevdiğini söylüyor.Tanımadığı etmediği oğlanın -bu bizim oğlan-tehditine göz yumup onunla kalmasını söylüyor.Falan filan.Sorumsuz bir baba modeli çizdi gözüme ve sevemedim onu.Onun dışında zaten öyle pek göze çarpan karakter yoktu.Çoğunlukla anlattığım kişiler vardı ön planda ve buda yetti bize.Bir de Venessa var tabisi.Ee güzel hatun ben beğeniyorum onu.Hikayede önemli bir yer kaplıyor olabilir ama filmde ben biraz sönük buldum.Belki Lindy karakterine başkası olabilirdi.Ne biliyim pek fazla bir şey söyleyemeyeceğim onun hakkında.Kötü değildi ama çokta bir olayı yoktu.
 Oğluşumuzun kız için yaptıkları...Kızın gözlerinin içine baka baka okuduğu şiir, yazdığı mektup...Hatta mektubu utanmadan paylaşıcam burda!

Sevgili Lindy...
Son zamanlarda mektupları düşünüyorum.Gerçek mektupları, el yazması mektupları.Ve ne yazıktır ki artık hiç kimse mektup yazmıyor.O yüzden bugün sana bir tane yazmaya karar verdim.Ve uzun bir süre boyunca her gün yazacağım sana çünkü sanırım sana aşık olma tehlikesiyle karşı karşıya olabilirim...


Ve ayrıca şu diologlarıda çok hoştu;

Sence aşk insanı değiştirebilir mi?
-Evet.Elbette..
O halde sana anlatacağım hikayeye inanacaksın
Dışı güzel içi çirkin bir çocuk hakkında bu hikaye ve bir lanet var.Aşkta onu tamamen değiştiriyor.
 -O hikayeyi herkes bilir.
Ya bir hikaye değilse ya gerçekse? Peki o aşkı hayal edebiliyor musun? Hayal et..
-Sensin...



Daha nasıl anlatabilir nasıl anlatabilir...

 Daha nasıl övebilirim bu filmi bilmiyorum...

Tek diyebileceğim izlemezseniz sizin kaybınız olur.Ayrıca müzikler çok güzel.İyi bir Soundtrack'a sahip hatta çok aradım fakat indirme linkini bulamadım, ölüydü hepsi.Eğer bulursanız bana yorum olarak atarsanız sevinirim ^^Biliyorum bol bol resim paylaştım anlatmak yerine ama sevdim bu olayı daha hoş oldu bolca resim kullanmak.Bundan sonraki paylaşımlarım da daha çok resim kullanmayı düşünüyorum.Ayrıca film bitti diye kapatmayın az daha izleyin ;) Bu videoda ise silinen birkaç sahne var.Hele sondaki hayvanat bahçesi bölümü keşke silinmeseymiş dedim.Yazık olmuş..
Ve buda alternatif final sahnesi.Bence böyle olsaymış daha güzel olacakmış ya.Ne biliyim gerçi esas finalide sevdim ama bunuda sevdim :/ O yüzden siz filmi bitirdikten sonra bunu da izleyin ^^



Sevgiler, saygılarr..




Sana bakıyorum ve sana bakmayı dünyadaki tüm portrelere bakmaya yeğliyorum...




Selam! Wattpad hikayeme göz gezdir ---> Kralın Kalbi




.................................................................................



1 yorum:

  1. Güzel yazmışsın bence de çok güzel bir filmdi :)

    YanıtlaSil